HTML

Antivírus információk

Ezen a blogon vírusokkal, antivírusokkal kapcsolatos cikkeket, híreket, információkat olvashatok.

Friss topikok

Linkblog

Félrevezetett internetezők

2008.05.07. 18:53 tikla

Az internetes bűnözők így vezetik félre az internetezőket

 

Honlapcím begépelve, Enter – és máris veszélyben lehet a számítógépünk.

Mivel, ha valaki szörfölés közben egy kis gépelési hibát vét, az időnként gyanús oldalakra juthat, amelyek legrosszabb esetben vírusokat is csempészhetnek a merevlemezünkre… "Typosquatting" , így hívják ezt a jelenséget. – rosszul begépelt internetes címek birtoklása…

 

"A cél többek között az is, hogy, a felhasználókat hasonló domain-nevű weboldalakra csábítsák, és ezzel lehetőség szerint növeljék az oldal látogatottságát.", meséli Thomas Hungenberg a BSI-től. Ily módon tudnak például az oldal üzemeltetői reklámbannerekkel pénzt keresni.

Különösen veszélyes az úgynevezett Drive-By-letöltés: "Amikor a neten szörfözünk és minden aktuális biztonsági javítást letöltünk a szoftvereinkhez, előfordulhat az is, hogy észrevétlenül letöltöttünk egy trójai falovat is a számítógépünkre", mondja Hungenberg. Ezért fontos, hogy az internetezők a szoftvereket folyamatosan aktualizálják.

A hírek szerint a Drive-By letöltések száma még nem túl magas, de egyre növekszik.  Ez a téma főleg az online boltokat érinti, akik vevőket veszíthetnek ezáltal, ha a vevők rosszul ütik be a címet, és egy konkurens oldalon landolnak. Az internetes bűnözők a híres cégek domain nevéhez hasonlóan csengő neveken regisztrálják magukat, hogy ezáltal a felhasználókat, akik egy bizonyos terméket keresnek a saját oldalukra irányítsák, ahol hamis márkatermékeket vásárolhatnak.

 

Forrás:Pcwelt.de

Szólj hozzá!

Címkék: pc internet net

A bejegyzés trackback címe:

https://antivirusinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr87458809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása